המדריכים בפרק זה מיועדים לתלמידים הניגשים בפעם הראשונה לכתוב תכנית בסביבת עבודה חדשה. המדריכים יסקרו את שלב התקנת התוכנות להן יזדקקו התלמידים, וידגימו שימוש בסיסי בשפה.
המדריכים לא מיועדים ללמד שפת תכנות כל שהיא. מטרתם להדגים התקנה ושימוש בסיסי בשפות תכנות שונות. וזאת כדי להקל על התלמיד את העבודה המעשית על מערכת הפעלה GNU/Linux, בד”כ יכללו המדריכים גם קישור למדריך ברשת המלמד את השפה.
המדריכים בפרק זה מיועדים לתלמידים השולטים בשימוש פשוט בשפת תכנות כלשהיא ורוצים לדעת יותר על כלי הפיתוח בהם הם משתמשים. המדריכים ידגימו שימוש פשוט בכלי פיתוח בסיסיים.
מאוד נוח לעבוד בסביבות פיתוח משולבות. סביבות אלו משלבות בצורה נוחה אך כל כלי הפיתוח ומקלות על הפעלת הכלים השונים שנסקרו בפרקים הקודמים.
פרק זה ידגים מעט שיטות בסיסיות להכנת מנשקים גרפיים בסביבת GNU/Linux.
אפשר לכתוב דפי רשת דינאמיים בכל שפה, אך יש שפות שנבנו במיוחד למטרה זו. המדריכים הבאים יתארו התקנה ושימוש ראשוני בשפות אלו בסביבת שרת הרשת אפאצ'י או שרתי רשת אחרים.
מוזילה ,פיירפוקס והמשפחה מהווים פלטפורמת פיתוח יחודית וחזקה, בשילוב של XUL , JavaScript , XPCOM , XPConnect ועוד.
לכל פרויקט קוד חופשי יש כלים, נהלים וכללים ברורים הנקבעים ע”י המפתחים ונאכפים על ידיהם. כדי להשתתף בפרויקט קוד חופשי צריך לדעת מה הם הכלים המשמשים את המפתחים, ומה המפתחים בפרויקט מצפים ממשתתפים חדשים. המדריכים הבאים יתארו את הכלים הנפוצים לניהול פרויקטים חופשיים וידגימו דרכים לאסוף מידע על הכללים והנהלים הנהוגים בפרויקט.
זה המקום להתחיל לכתוב מדריכים, לערוך מדריכים לא גמורים, וסתם לבצע ניסיונות.