היסטוריית גירסאות | ||
---|---|---|
גירסה 1.0 | 25-09-2008 | carmit3levi@gmail.com |
גירסא רשמית ראשונה - ללא טיוטות |
כל הזכויות שמורות © 2007, <כרמית לוי>, הרשות ניתנת להעתיק, לשנות ולהפיץ מדריך זה תחת התנאים של רשיון ה-GFDL
Linux הוא סימן מסחרי רשום של Linus Torvalds.
הכותב אינו נושא באחריות עבור שימוש ברעיונות, דוגמאות ומידע שבמדריך. השימוש הוא באחריות הקורא בלבד. המדריך עשוי להחיל טעויות ופרטים לא נכונים, שהשימוש בהם עשוי להיות מזיק למחשבך. למרות הסבירות הנמוכה, הכותב אינו לוקח כל אחריות
המדריך מיועד למתחילים עם בלנדר, מי שמתעסק עם גראפיקה ואנימציה וכמובן כל מי שזה מעניין אותו.
1. לראיית האובייקט מזויות שונות כמו מבט על, מהחזית, ומהצד יש להשתמש בלחצנים 1 3 7 בקיפד כאשר לחצן ה num lock לחוץ. לחיצה על 0 אפס הוא מבט מצלמה.
2. אפשר להסתכל על האובייקט להקטין ולהגדיל אותו עם הגלגלת של העכבר קדימה ואחורה.
3. כאשר לוחצים על הגלגלת ומסובבים רואים את האובייקט מזויות שונות.
4. כאשר מבצעים את פעולה שלוש בתוספת לחצן SHIFT אפשר למרכז את האובייקט במסך.
את אותן פעולות אפשר לעשות עם העכבר ללא שימוש במקלדת. כאן עם שימוש במקלדת מאפשר עבודה יותר מהירה.
* במצב עריכה ניתן לבחור באובייקט נקודות או משטחים או צלעות שינוי האובייקט הנבחר במצב עריכה לנקודה משטח או צלע נעשה ב Select mode שאליו נכנסים כשנמצאים במצב עריכה על ידי לחיצה על CTRL+TAB ואז ניתן לבחור … תבחרו faces. *
וגם לאובייקטים אלה שנבחרו אפשר לעשות את הפעולות שינוי גודל רוטציה ותזוזה. [SRG]
עליהם מבצעים פעולות עם בחירה סלקטיבית של משטחים נוספים עם העכבר.
חשוב לציין שאת הפעולות האלה ניתן לבצע גם מהתפריטים בחלון הלחצנים [ button window ]
בבלנדר צבעי הפיאות מוגדרים כחומרים לכן לפני שצובעים צריך להגדיר את החומר ואת הצבע שלו והתכונות שלו ולאחר מכן לבחור את הפיאות ולהגדיר את הצבע חומר שלהן.
כאשר מעבירים לחומר הבא ההגדרות משתנות ואפשר לשנות כך צבעים והגדרות החומר.
טוב זה לא אנציקלופדיה זה מדריך מעשי. בכל איזור מצד שמאל יש אפשרות לבחור את סוג החלון בתיבת בחירה. בברירת המחדל יש שלוש אזורים עם שלוש סוגי חלונות: 1. חלון הגדרות משתמש - מציג את התפריט עם FILE וכל אלה למעלה. 2. חלון משטח עבודה שבא עם קוביה שקוראים לו בסוג שלו 3D view 3. חלון עם הגדרות של האובייקטים בעבודה שקוראים לו Buttons window. ניתן לשנות את הבחירה של סוג החלון בכל אזור כזה… יש עוד סוגי חלונות שאפשר לבחור שהם לא ברירת מחדל כמו Ipo curve editor שהוא לשימוש אנימציה.
איזורים ניתנים לשליטה על ידי עמידה על הגבול והרחבה והקטנה עם העכבר באמצעות גרירה. כדי להוסיף איזורים ואחר כדי להגדיר מספר איזורים עם חלון תצוגה למשל מזויות שונות או לכל שימוש אחר או סידור אחר.
עמידה על גבול גרירת החלון עם העכבר עד שמתקבל סימן ⇔ כזה בערך רק הפוך קליק ימני ואז יש אפשרות של פיצול split areas או חיבור join areas איזורים.
כמו כן בכל פאנל קיימת אפשרות על ידי הקלקה על קליק ימני לבחור את מיקומי התפריטים או ביטול של הפנל או איזור על ידי no header כבחירה.
למשל הזזת אובייקט. יש לסמן את האובייקט הנבחר לאנימתיות ולסמן את המצב הנוכחי שלו על ידי הכנסת key מאפיין את הפעולה האנימתית שעושים עליו.
בחירת אובייקט ולחיצה על I תאפשר בחירת key של הפעולה האנמתית שרוצים לעשות למשל loc.
אח”כ הולכים לסוג חלון [נא לפצל איזור ולהגדיר מראש או לבחור מהצד] Ipo curve editor ולוחצים על ציר X את מספר המסגרות שמקצים לאנימציה.
מזיזים את האובייקט למקום שרוצים שהוא יזוז באנימציה ומסמנים מפתח נוסף באותו תהליך:
לחיצה על I ואז loc key ניתן לראות את הפריימים והאובייקט זז על ידי הזזה של הסמן מסגרות בחלון Ipo curve על פני ציר המייצג את מספר המסגרות.
טוב זה סוף המדריך ונראה לי שבכל זאת צריך קצת ידע כללי באנימציה תלת מימד ומידול בישבילו. הבלנדר הוא רק כלי. אני לא מתיימרת ללמד הכל מאפס במדריך הזה מי שרוצה מוזמן לשפץ אותו. המדריך יעיל ביותר תוך כדי עבודה בבלנדר והתנסות מעשית בכתוב. לא כתבתי כאן על נושא המצלמה והתאורה וכל מיני אפשרויות להוסיף מצלמות ותאורות ולנמת מצלמה או אפילו תאורה… זה מדריך לרמות ראשוניות רמה 1.
מידע נוסף שנוגע למדריך כמו מדריכים נוספים, מסמכי שו”ת, ספרים וקישורים.
המידה הזה טוב בתור תירגול
מידול פינגוין בבלנדר http://www.youtube.com/watch?v=NHvayDzMRcI&NR=1
מדריך לבלנדר http://www.youtube.com/watch?v=3Ow9ftNlnbo&feature=related