Jean-François Wauthy
pollux@xfce.org
Jasper Huijsmans
jasper@xfce.org
מדריך זה מתאר את xfprint גרסה 4.2.0
Copyright © 2004 Jean-François Wauthy
בעיות בתרגום נא לדווח לדותן
ניהול ההדפסות של Xfce 4 הוא חלק מסביבת שולחן העבודה של Xfce. ניהול ההדפסות מורכב משני ישומים: xfprint4 ו-xfprint-manager. בעוד ש- xfprint4 מספק חזית גרפית להדפסה xfprint-manager מספק ניהול מדפסות וניהול תור עבודות להדפסה (אם נתמך על ידי מערכת ההדפסה).
לתשומת לבך אפיון המדפסת אינו חלק מ-xfprint והישום יכול להשתמש רק במערכות הדפסה שכבר אופינו כראוי.
לפני שעושים כל דבר אחר עם xfprint יש צורך בבחירת מערכת ההדפסה.
מערכת ההדפסות של CUPS היא כרגע מערכת ההדפסה המלאה ביותר. המערכת תומכת באופן מלא בתור להדפסה ובזיהוי מדפסות זמינות.
BSD-LPR היא מערכת ההדפסה המסורתית של UNIX והיא זמינה על מרבית המערכות. המערכת מספקת תמיכה בתור להדפסה אך עם מעט פחות מידע לעומת מערכת ה-CUPS
מערכת זו יוצרת קובץ פוסטסקריפט אותו ניתן בשלב מאוחר יותר לשלוח לכל מדפסת התומכת בפוסטסקריפט או להדפיסו דרך קורא קבצי פוסטסקריפט.
היישום xfprint4 מאפשר למשתמש להדפיס מסמכים מסוגים רבים ולהגדיר את אפשרויות ההדפסה. לשם כך xfprint4 משתמש ביישום a2ps. תיבת הדו-שיח מכילה מספר כרטיסיות עם אפשרויות רבות. סביר כי את מרבית האפשרויות אין צורך לשנות. התמונות הבאות מציגות את כל כרטיסיות תיבת הדו-שיח. להסבר אודות האפשרויות יש לפנות לתיעוד של a2ps
היישום xfprint-manager מספק תור וניהול עבודות להדפסה עבור מערכות ההדפסה שתומכות בכך. היישום מאפשר לך להגדיר את הדפסת בה ברצונך להשתמש ולהגדיר באיזו מדפסת יעשה שימוש כברירת מחדל.
xfprint נכתב על ידי ג'אן פרנסויס ווטי (pollux@xfce.org). למידע נוסף ניתן לבקר באתר Xfce.
לדיווח על תקלה או כדי להציע דבר מה בנוגע ליישום זה או למדריך זה יש להשתמש במערכת המעקב אחר תקלות ב- http://bugzilla.xfce.org.
אם יש לך שאלות בנוגע לשימוש או להתקנת ישום זה ניתן להפנותן לרשימת הדיוור של Xfce. דיונים אודות הפיתוח נערכים ברשימת הדיוור xfce4-dev.
תוכנית זו מופצת תחת תנאי רישיון GPL (GNU General Public Liscense) כפי שהם מפורסמים על ידי קרן התוכנה החופשית; גרסה 2 של הרישיון או (לבחירתך) כל גרסה מאוחרת יותר.
עותק של רישיון ה- GNU General Public Liscense אמור היה להיות מצורף לתוכנית זו; אם לא כך, ניתן לכתוב לקרן התוכנה החופשית: